Statistička obrada podataka

Razne kompanije i pojedinci imaju potrebu za obradu sirovih podataka tako da su razumljivi onima koji odlučuju. Koristimo napredne statističke metode i nudimo uslugu – od primarne obrade, do pisanja izvještaja.

HR outsourcing

U slučaju da nemate svoj HR tim u kompaniji, mi smo vam na raspolaganju. Kada je potrebno napraviti dobru selekciju, preraspodjelu posla, preporuke za horizontalno i vertikalno napredovanje, osmišljavanje i organizovanje obuka u raznim poslovnim vještinama (komunikacija, asertivnost, popravljanje međuljudskih odnosa...), psihološka struka je neko ko na najefikasniji način može pomoći u rješavanju problema.

Istraživanje tržišta

Otvaranje nove firme ili širenje posla podrazumijeva znanje o budućem tržištu. Psiholozi su osposobljeni i trenirani da dobijaju pouzdane i kvalitetne podatke na reprezentativnim uzorcima. Dakle, da bi vlasnik i rukovodilac firme znao sa kojim promjenljivima treba da računa (broj korisnika, platežna moć, učestalost potrošnje, klasteri potrošača, navike korisnika i tako dalje...) istraživanje tržišta treba da bude pouzdano, precizno i objektivno. Pouzdanost se objezbjeđuje biranjem pravog uzorka i drugim uslovima mjerenja. Preciznost se obezbjeđuje fokusom na tražene odlike, preciznim formulisanjem potreba i adekvatnim mjernim instrumentima. Objektivnost se obezbjeđuje tačno utvrđenim metodama, uvremenjenošću i potojanjem preciznosti i pouzdanosti.

Profesionalna selekcija za potrebe firmi

Uspješna firma počiva na uspješnim i zadovoljnim radnicima. Da bi radnik bio uspješan, treba da bude kompetentan sa zahtjevima poslodavca, usljed svojih profesionalnih i ljudskih vještina. Da bi radnik bio zadovoljan potrebno je posao ne doživljava kao muku i tegobu, i da nalazi neki smisao u poslu koji obavlja. Zapošljavanje uspješnog i zadovoljnog radnika je puno lakše kada postoji procjena od strane psihologa. Psiholozi koriste standardizovane instrumente kojim se ispituje ličnost i sposobnosti kandidata za posao. Dodatno, ispituju se njihove vještine prilagođavanja, sposobnost za podnošenje stresa i motivacija, preko psihološkog intervjua. Za potrebe selekcije kandidata za posao, osim stručnih kompetencija, krucijalno je važno da postoje određeni psihološki faktori, ako je kompaniji cilj da ima efikasnog radnika.